Годфри: Случај браће Битићи јесте важно, не и најважније питање у односима Србије и САД

Амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри поручио је да случај браће Битићи није најважније питање у односима САД и Србије. Иапк, Годфри напомиње да је о том питању већ разговарао са српским званичницима у жељи да се дође до праведног решења.

Ентони Годфри истиче да случај браће Битићи, иако није најважније питање које се потеже у односима САД и Србије, ипак јесте важно.

"Моје сведочење пред Сенатом је такође инститирало на правди за породицу Битићи. То сам већ потегао у сарадњи са вашим државним званичницима. Мора се доћи до праведног решења", рекао је Годфри одговарајући на питање колико је свестан важности тог случаја за односе две земље и да ли је о томе разговарао са српским званичнима.

На панелу о односима Србије и САД у оквиру Београдске НАТО недеље, Годфри је додао да треба више урадити да би се грађани Србије информисали о вредности добрих односа између Србије и Америке, као и о томе који су бенефити од чланства у НАТО за Србију и регион.

"Увек желим да шаљем позитивне поруке. Не бих да говорим о опасностима ангжовања са Кином и Русијом, већ пре да скренем пажњу на добробити блиске сарадње са САД. Кад год су добри односи између Србије и Америке, односи у региону су добри, а када су лоши, лоша је ситуација у целом региону", истакао је Годфри.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво