Тачи: Постигнута сагласност да дијалог треба наставити

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је током састанка који је председник Француске Емануел Макрон одржао са њим и председником Србије Александром Вучићем, постигнута сагласност да дијалог треба наставити.

Хашим Тачи је за Радио Слободну Европу изјавио да је циљ састанка, који је Емануел Макрон одржао са њим и Александром Вучићем, био потврђивање потребе за наставком дијалога, обновом тог процеса и "евентуалном могућношћу постизања коначног споразума између две независне и суверене државе, уз потенцијалну могућност да Косово буде део Уједињених нација".

Тачи је након састанка рекао да дијалог треба наставити, али без икаквих условљавања.

Упитан о ставу Макрона о том питању, Тачи је рекао да је француски председник одлучан да унапреди овај процес, као, како је рекао, "европску потребу и као европски услов и критеријум".

Према његовим речима, односи Француске и Немачке, које су некада биле у жестоком сукобу и са великим бројем жртава, могле би бити пример за окончање конфликта у циљу мира, развоја и бољег живота.

На питање о његовој улози у будућем дијалогу, Тачи каже да "Косово треба да буде јединствено, уједињено, какво је увек и било наспрам Србије".

Упитан да ли верује да ће нова приштинска влада укинуте таксе, Тачи каже се живот политичара у Приштини не своди на односе са Београдом, већ на изградњу и развој Косова.

"То је једно од питања, важно и неизбежно, али ми не можемо сву снагу да фокусирамо само на дијалог са Србијом", рекао је Тачи и додао да би споразум са Београдом требало постићи што пре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи