Стефановић: За неколико дана одговорићу на оптужбе

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да прикупља информације и да ће се за неколико дана обратити јавности поводом оптужби у вези са оружјем којим је наводно трговао његов отац, истичући да је реч о бруталним лажима.

Небојша Стефановић је истакао да је спреман да иде на полиграф, ако треба ван земље, како би доказао своје тврдње.

Полемику је у Скупштини Србије покренула посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета која је Стефановићу рекла да би јавности требало да покаже уговоре фабрике "Крушик" како би се видело да ли су они штетни.

Радета је истакла да није спорна трговина оружјем, већ ако неко на тај начин профитира на рачун државе.

"Немојте само да изађете на конференцију и кажете да сте у праву. Рекли сте да ћете позвати органе, нека јавност види уговоре и да ли је "Крушик" оштећен. Не желимо да окрећемо причу на хајку, него да се та тема потпуно отвори и затвори на начин на који кажу надлежни органи", рекла је Вјерица Радета.

"Ради се о макијевелистичкој лажи" 

Небојша Стефановић је одговорио да ће изнети све детаље како би јавност видела да се ради о "макијавелистичкој лажи" коју је чак и сам "Крушик" демантовао.

"'Крушик' стоји сто пута боље него 2009, 2010, 2011 и 2012. године када је финансијски директор била мајка човека који је изнео информације, при чему је у то време имао три, четири пута мање радника", истакао је министар Стефановић.

Министар је рекао да ће, када оде у Москву, питати Владимира Путина како би он назвао човека који прикупља податке пет година о руској фабрици наоуржања и ставља их на хард диск.

Стефановић је апеловао да тужилаштво и суд одлуче да ли је Александар Обрадовић крив или није, пошто "није у његовој надлежности да се тиме бави".

"Југоимпорт СДПР био повлашћен у односу на приватнике" 

Небојша Стефановић је одбацио наводе да је нека приватна фирма куповала оружје из "Крушика" по повласцћеним ценама, наводећи да је из Југоимпорт СДПР-а добио информацију да је управо та државна фирма била драматично повлашћена у односу на приватнике.

"Југоимпорт СДПР је успео да подигне нову фабрику муниције од тог новца који зарађује од наоружања", рекао је Стефабовић.

"Дозволе даване у складу са законом"

Стефановић је истакао и да жели да се обрати јавности поводом могућег сукоба интереса, трговине утицајем и због свега осталог што препознаје као озбиљне оптужбе, јер, истиче, није неозбиљан човек.

"Никада у животу нисам позвао неког из наменске индустрије да прими некога на састанак. Не дај боже нешто више од тога. Све дозволе које су стизале у МУП уредно су даване државним субјектима, све у складу са законом и прописима", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао и да осећа да је потребно да се затвори та тема и да то жели да уради због своје савести, а позвао је истовремено и тужиоца и Агенцију за борбу против корупције да испитају све наводе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво