Фон дер Лајен за конкретну европску перспективу Западног Балкана

Именована председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен радиће на побољшању политичких услова, како би се наставио процес проширења ЕУ, најављено је у Комисији.

У Европској комисији кажу да је фон дер Лајен, поводом обележавања 30 година од пада Белинског зида, нагласила своју добро познату позицију да земље Западног Балкана морају да имају конкретну перспективу у Европској унији.

Фон дер Лајен је, додаје се у Европској комисији, више пута поновила и своје залагање за отварање приступних преговора Северне Македоније и Албаније.

"Именована председница ће заједно са својим тимом радити на побољшању политичких услова како би се што је пре могуће у њеном мандату отворили преговори", каже портпаролка Комисије Дана Спинат.

Фон дер Лајен је у свом говору поводом обележавања 30 година од пада Берлиског зида позвала ЕУ да испуни дато обећање и почне преговоре са Албанијом и Северном Македонијом.

"Ако Брисел не понуди ЕУ перспективу државама Западног Балкана ту празнину попуниће други –Кина, Русија, Турска или Саудијска Арабија", изјавила је вон дер Лајен.

Нова председница Европске комисије је закључила да је историја ЕУ од 1989. године показала да се "увек исплати када Унија отвори своје срце".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво