Брнабић: Повлачење признања победа политике Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да је повлачење признања независности Косова од стране Гане "огроман успех и велики резултат политике континуитета и оријентисаности ка будућности".

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је Гана повукла признање Косова. Гана је шеснаеста земља која је повукла признање Косова.

"То је велики успех политике коју водимо последњих пет година, континуиране, јасне политике, пуне флексибилности, толеранције, да желимо да се оријентишемо ка будућности, да смо спремни да разговарамо о решавању косовског проблема. То све више земаља препознаје и жели да повлачи признање док траје дијалог, како не би дале подршку једној страни", рекла је Брнабићева у Берлину.

Казала је да је политика признања била погрешна политика која је била у складу са лошом политиком тадашње Србије.

"Сада имамо другачију, континуирану и стабилну политику која даје резултате", подвукла је Брнабићева.

Указала је да је Гана једна од најважнијих земаља и стратешких партнера у Африци, која је изузетно важна у међународним оквирима и односима.

"Овим Гана шаље сигнал свима широм света да размисле како се постављају према овом питању када имате једну страну – Београд, који даје сигнале да је спреман на храбре кораке како би допринео регионалној стабилности, стабилности Европе, а самим тим и у свету, и Приштине која је против било каквих разговора, води политику која се базира само на баријерама, протекционизму, затварању слободног протока људи и робе, не даје позитивне поруке за будућност пре свега својим грађанима", указала је Брнабићева.

Поновила је да је то велика победа политике Србије и изразила наду да ће се тако наставити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво