Заједно за Србију тражи реаговање Тужилаштва поводом Вацићеве претње Зеленовићу

Странка Заједно за Србију и Савез за Србију затражили су од Тужилаштва и полиције да хитно реагују због претњи које је лидер Српске деснице Миша Вацић упутио градоначелнику Шапца и једном од оснивача СзС Небојши Зеленовићу.

Савез за Србију наводи да је Миша Вацић, уз низ других претњи, запретио Небојши Зеленовићу "бацањем у Дрину".

Правни експертски тим Заједно за Србију у саопштењу наглашава да Небојша Зеленовић неће подносити кривичну пријаву јер Тужилаштво има законску обавезу да реагује по службеној дужности. 

Наводе да ће правни тим пратити све потезе Тужилаштва и полиције у овом случају "који је узнемирио јавност и прети да угрози безбедност у држави". 

Миша Вацић је, у изјави за Танјуг, покоментарисао да Савез за Србију мора да разуме да "вербални деликт не постоји", ма колико желели да се поново врате у, како је навео, "мрачни период жуте репресије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво