Зиберај тражи да се Ђурићу забрани улазак на Косово, Козарев и Српска листа реагују

Саветник одлазећег косовског министра спољних послова Јетљир Зиберај осудио је данашње изјаве директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића као непоштовање услова на основу којих је добио дозволу за посету и поручио да му не би требало више ни дозволити долазак на Косово.

Како преносе косовски медији, Зиберај је Ђурића због изјава које је давао током посете Косовској Митровици назвао "националистичким смећем".

Директор Канцеларије за КиМ, после четири месеца, данас је поново боравио на северу Косова, где је у северној Косовској Митровици присуствовао обележавању градске славе Митровдана, као и отварању Дома здравља у Лепосавићу.

Он се у северној Косовској Митровици осврнуо и на изјаву лидера Самоопредељења и кандидата за косовског премијер Аљбина Куртија да је убијени лидер ГИ СПД Оливер Ивановић ратни злочинац

"Оливер Ивановић није био ратни злочинац, већ један од лидера српског народа који га је представљао у тешком времену, борио се за његове интересе и за то поднео највећу жртву коју један човек може да поднесе. То што су такве изјаве дошле од једног од водећих албанских лидера томе даје посебну тежину и ја очекујем додатно разјашњење ове изјаве, али и да се повуче ова реч. Јер, ово је клевета која није упућена само њему, који не може да се брани, већ свима који су на частан и честит начин чували интересе свог народа", рекао је Ђурић.

Козарев и Српска листа осудили изјаву Зибераја

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев је рекао да је Ђурић данас назван "националистичким смећем" само зато што се усудио да каже да Оливер Ивановић није био ратни злочинац.

У изјави за јавност, он је оценио да бес који је та тврдња изазвала код политичког естаблишмента у Приштини само потврђује где треба тражити наручиоце убиства лидера ГИ СПД Оливера Ивановића.

"Јетљир Зиберај је један од највећих србомрзаца на Косову и Метохији, и данашњим говором мржње је само дао на вољу својим најинтимнијим и најболеснијим шовинистичким осећањима", истакао је Козирев.

Изјаву Зибераја осудила је и Српска листа (СЛ) као "најбољу илустрацију атмосфере у којој је српски народ данас принуђен да живи на Косову и Метохији, али и позив на буђење међународној заједници уз чије тетошење су мрзитељи попут њега доспели на места одлучивања".

Српска листа оцењује да је "самопроглашено Косово постало мрачна зона примитивизма, политичког лицемерја и екстремизама свих врста, а Зиберај је достојно чедо такве друштве климе и политичке културе".

број коментара 0 Пошаљи коментар