Вучић у Женеви са председником ЕБРД-а

Председник Србије Александар Вучић састао се у Женеви с председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

"Почеле билатерале у Женеви", написао је јутрос Александар Вучић на Инстаграму, уз неколико фотографија.

Вучић се пре састанка са Сумом Чакрабартијем, састао са Бергеом Брендеом, председником и чланом Управног одбора Светског економског форума и Мартином Ларкин, чланицом Извршног комитета Форума, руководиоцем за Европу и Евроазију .

Председник Србије ће током дана учествовати у Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума.

Вучић је синоћ по доласку у Швајцарску рекао да очекује много од важних сусрета које ће имати, а најавио је да ће се разговарати и о односима Београда с Приштином, додавши да је изненађен што нико из Приштине није у Женеви.

На скупу у Женеви учествоваће и нови шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел, оснивач Светског економског форума Клаус Шваб и премијери Хрватске и Албаније Андреј Пленкоивћ и Еди Рама.

Вучић је синоћ био гост на вечери коју је приредио Клаус Шваб.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 08. нов 2019, 12:29) - SasaRu [нерегистровани]

SasaRu

Decenijama, možda i pola veka unazad imali smo kao Država samo prazna obećanja. Sada je po prvi put posle toliko vremena Srbija je stala na svoje noge; sa razvijenom industrijom, izgrađenom infrastrukturom, svakodnevnim interesovanjem mnogih stranih investitora, modernizovanom vojskom koja može da stane rame uz rame sa mnogim evropskim. Sve navedeno je zasluga Vlade Srbije, SNS-a, Aleksandra Vučića i naroda Srbije koji im je dao podršku i veruju u njih i bolju budućnost.