Вучић: Регионални центар за четврту индустријску револуцију биће отворен 2020. у Србији

Председник Александар Вучић очекује да ће 2020. године, у сарадњи са Светским економским форумом, у Србији бити отворен Регионални центар за четврту индустријску револуцију, што би било од огромног значаја за Србију.

Александар Вучић је то поручио на састанку у Женеви са председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом и чланицом Извршног комитета тог Форума, руководиоцем за Европу и Евроазију, Мартином Ларкин.

Вучић је захвалио на свакој помоћи коју Светски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свету, с обзиром на то да је глобални социјално-економски развој приоритет Светског економског форума, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник је навео да Србија настоји да буде активна на свим међународним форумима, поготову онима чији је циљ развој трговине, смањење незапослености, едукација младих и други социјално-економски аспекти.

"Србија улаже напоре како би унапредила пословно окружење у земљи и надам се да се то одсликава у извештајима Светског економског форума. Београд је спреман за организацију годишњег скупа под окриљем Форума", истакао је Вучић.

Овим разговором, Вучић је почео билатералне састанке у Женеви где ће учествовати у Стратешком дијалогу о Западном Балкану, у организацији Светског економског форума.

"Почеле билатерале у Женеви", написао је Вучић на свом Инстаграм профилу, уз неколико фотографија са Брендеом.

Председник се у Женеви састао и са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

Вучић је синоћ по доласку у Швајцарску рекао да очекује много важних сусрета с важним људима.

Најавио је да ће се разговарати и о односима Београда с Приштином, додавши да је изненађен што нико из Приштине није у Женеви.

Учешће на скупу у Женеви, поред председника Србије, потврдили су, између осталих, и нови шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел, оснивач Светског економског форума Клаус Шваб и премијери Хрватске и Албаније Андреј Пленковић и Еди Рама.

Током посете, председник Вучић ће, према саопштењу из његовог кабинета, имати одвојене сусрете с председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом, директорком за регионалне стратегије, Европу и Евроазију и чланом Извршног одбора Светског економског форума Мартином Ларкин, као и с председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

Вучић је синоћ био гост на вечери коју приређује Клаус Шваб.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво