Вучић: Водићемо одговорну политику

Водићемо одговорну политику како би избегли било коју врсту проблема, изјавио је председник Александар Вучић у Женеви поводом навода да би САД могле да уведу санкције Србији због куповине руског наоружања.

Александар Вучић, који је стигао у Женеву где ће сутра учествовати на Стратешком дијалогу о Западном Балкану, рекао је за ТВ Пинк да очекује много важних људи и бројне сусрете.

"Разговараћемо о свим темама, и о односу са Приштином", најавио је Вучић и рекао да је изненађен што представници Приштине неће бити присутни на сутрашњем скупу.

Приметивши да амерички државни секретар Мајк Помпео сутра говори у Берлину и да ће Хашим Тачи највероватније бити тамо, Вучић је рекао да то тумачи као својеврсну поруку Албанаца да их не занима шта мисли Европа, већ им је једино важно шта мисли Америка.

"Људи не треба да се секирају, водићемо одговорну политику, како би избегли било коју врсту проблема", изјавио је Вучић упитан да прокоментарише наводе да би САД могле да уведу санкције Србији због куповине руског наоружања.

Верује да ће све несугласице са америчким партнерима успети да се реше као и до сада. 

Коментаришући окупљање присталица дела опозиције испред РТС-а током његовог гостовања, Вучић је поручио да је Србија уређена земља и да су јој потребни мир и нормалност.

"Ми вас толеришемо, не зато што смо слаби, него зато што хоћемо да покажемо да је Србија демократска земља у којој нико неће бити убијен као Ранко Панић, који је само хтео да прошета искаже незадовољство политиком тадашње власти", рекао је Вучић.

Председник је навео да ће данас и сутра бити у Женеви, па се враћа у Београд, а прекосутра иде у Ниш где отвара пут Пирот-Димитровград.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво