Присталице дела опозиције окупиле се испред зграде РТС-а, инцидент после интервјуа Вучића

Група присталица опозиције окупила се испред зграде РТС-а након што су најавили да ће блокирати све улазе у телевизију, у намери да спрече гостовање председника Србије. И раније током дана позвали су грађане да им се придруже испред РТС-а од 19 часова и 30 минута. Више пута то је учинио и путем Твитера лидер Двери Бошко Обрадовић.

На Инстаграм налогу buducnostsrbijeav објављено је да је председник Вучић стигао у зграду Радио-телевизије Србије, док су истовремено испред зграде РТС-а биле окупљене присталице дела опозиције.

" 'Стигао на РТС. Хвала свим људима на подршци.' Последње припреме пред емисију, председник Вучић у згради РТС-а", написано је у објави.

Председник Александар Вучић је раније поручио да свакако долази у РТС и да ће уживо гостовати у емисији Упитник, упркос најављеном позиву Савеза за Србију присталицама да га сачекају пред зградом Јавног сервиса, јер, како каже, то није питање његове безбедности, већ безбедности и слободе кретања коју морају да имају сви грађани Србије.

"Председник не сме да се повлачи пред насилницима, упркос претњама и притисцима, јер тако показује да ничија безбедност у Србији не сме бити доведена у питање", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић је замолио своје присталице и све грађане који су му, како је пренео, исказали спремност да дођу пред зграду РТС-а да не долазе, да би се избегли нежељени сценарији.

Покушајем да се спречи гостовање председника Србије на РТС-у, део опозиције уједно је вршио притисак на рад и независност Медијског јавног сервиса.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво