Канцеларија за КиМ донирала машине пољопривредницима у Лепосавићу

Пољопривредницима у општини Лепосавић подељена су подстицајна средстава за подршку развоју њихове делатности. Машине су донација из програма Канцеларије за КиМ за развој пољопривреде на Косову и Метохији за 2018. и 2019. годину.

Двадесет девет пољопривредних домаћинстава добило је опрему за наводњавање, тримере, мотокултиваторе, тракторске фрезе, плугове, тањираче, балирке.

"Радили смо примитивно, ручно, механизација је била застарела, много нам значи кад добијемо нову машину", каже Ненад Вукадиновић из Дренова.

Чедомир Грујовић из Сочанице каже да има 4,5 хектара земље, пензионер је, обрађује баште и воћњаке.

У Лепосавићу се готово свако домаћинство бави пољопривредом.

"У последње време имамо озбиљније пољопривредне произвођаче и верујем да ћемо тај тренд наставити и убудуће", каже Зоран Тодић, председник општине Лепосавић, и додаје да од пољопривреде може да се живи.

Влада Србије је за помоћ привредницима на Косову одобрила 350 пројеката вредних седам милијарди динара.

"Очекујемо да се тај део заврши 2019. а део 2012. Сматрамо да ће подићи могућност људи на КиМ да својим радим успеју да произведу производе који могу да се пласирају како овде тако и широм региона", каже Зоран Бојовић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Програмом помоћи пољопривредницима само у општини Лепосавић Канцеларија за Косово и Метохију је прошле године издвојила двадесет, а ове године петнаест милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи