Делегација Српске листе са Палмером: Укидање такси, па дијалог

Потребно је најхитније укинути таксе на робу из централне Србије и наставити дијалог ради компромисног решења, рекли су представници Српске листе специјалном представнику САД за Западни Балкан.

Делегација Српске листе, њен председник Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић, састали су се са Метјуом Палмером и амбасадором САД у Приштини Филипом Коснетом.

На састанку је анализирана постизборна ситуација на КиМ, посебно наставак дијалога Београда и Приштине, с циљем смањења тензија и очувања мира, наводи се у саопштењу.

Истиче се да су представници Српске листе предочили јасан став да је потребно најхитније укинути таксе и наставити дијалог ради проналажења компромисног решења.

"Што се тиче учешћа у влади, ми у ту владу под оваквим условима нећемо трчати, јер нама нису потребне функције зарад њих самих, већ у циљу заштите интереса српског народа", поручују представници Српске листе.

Палмер је истакао да су САД посебно заинтересоване за брзо формирање владе и што скорији наставак дијалога Београда и Приштине, као и пуно поштовање владавине права, што ће омогућити развој економије и бољи живот свих грађана, наводи се у саопштењу.

Како се напомиње у саопштењу, делегација Српске листе је поновила јасан став да Српска листа никад није била део проблема већ део решења, уз пуно уважавање интереса српског народа.

Са специјалним представником САД за Западни Балкан, састао се иза затворених врата и косовски председник Хашим Тачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара