Полемика напредњака и радикала о "прогону јавних личности"

Посланици Српске напредне странке и Српске радикалне странке полемисали су у Скупштини и о томе где је ко од фунцкионера напредњака седео на прослави рођендана странке у Новом Саду, о "прогону јавних личности" које не мисле као део опозиције, да ли власт има "криминалце" у својим редовима, као и о закону и испитивању порекла имовине.

Посланик СНС-а Александар Марковић рекао је да се наставља линчовање и иживљавање дела политичара из опозиције према јавним личностима који мисле другачије од њих и на начин како то, по његовој оцени, уређују Данас, НИН, Н1, Време.

Он је казао да се председник Народне странке Вук Јеремић "изнервирао" због наступа певача Аце Лукаса на рођендану СНС у хали "Спенс" у Новом Саду.

"Докле ћемо трпети цртање мете на челу свакога ко се усуди да не мисли на начин као Н1, Данас и остали разни академици, као Душан Теодоровић", упитао је Марковић.

Посланик СРС Милорад Мирчић оптужио је Марковића да жели да поларизује политичку сцену Србије, упитавши кога више интересују "Ђилас и сви ти ликови које набрајате, и Бајага".

"Бајага пева како ко дође на власт, кога сада то интересује", упитао је Мирчић.

Он је поручио Марковићу да може да доживи сличну судбину као они што су сада "на сметлишту историје" који су, како је рекао, такође били надмени и пуни себе, и приметио да је Марковић послат у четврти ред приликом прославе напредњака у "Спенсу" и да ће, ако тако настави, "отићи у шести ред".

Марковић се сложио са Мирчићем да Ђилас, Обрадовић, Јеремић и Обрадовић заслужују да се нађу на "сметлишту историје", а када је реч о четвртом реду, посланик СНС-а је казао да су напредњаци тако послали поруку да нису важни функционери већ грађани.

"Небојша Стефановић, који је један од најистакнутијих функционера СНС-а, седео је на трибинама. Нама то није важно", рекао је Марковић.

Мирчић је узвратио Марковићу тврдњама да прави афере, "бавите се криминалним радњама, нема шта не радите, исто као што су радили Ђилас и остали појединци из ваших редова", поменувши министарку Зорану Михајловић.

Марковић је одбацио тврдње да СНС има криминалце у својим редовима и поручио посланику радикала да поднесе кривичне пријаве, уколико има индиције или доказе да је неко криминалац.

"Најлакше је рећи овај је криминалац, онај је криминалац", рекао је Марковић.

"Предати доказе о криминалу"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је такође поручио Мирчићу да доказе, уколико их има, преда органима који се баве злоупотребама и кривичним делима.

"Оно што ја могу да вам кажем да је врло тешко поредити нас са оним криминалцима и хохштаплерима за које знамо шта су радили у овој земљи од 2000. до 2012. године", рекао је Ђорђевић.

У расправу се укључио и Војислав Шешељ, који сматра да је највећа грешка власти што је спремна да, како наводи, и кад се нечији криминал потпуно установи, утврди и докаже, да га на известан начин штити.

Лидер радикала се осврнуо и на најаву доношења закона о испитивању порекла имовине, рекавши да ова власт није хтела да хапси "највеће криминалце" из претходног режима и да сад полако стиже застарелост кривичног гоњења.

"Ако за још неколико месеци не ухапсите Млађана Динкића и осудите га што је аутоматским пушкама упао у НБС и украо злато и са Мирољубом Лабусом то продао у свету, они ће бити недодирљиви", рекао је Шешељ.

Посланик СНС-а Владимир Орлић је истакао да постоји воља да се закон донесе и подсетио да је председник Александар Вучић затражио да се прво његова имовина испита, што значи, како је указао, да СНС томе приступа "отвореног срца".

Шешељ сматра да треба да се крене од Томислава Николића и да се испита откуд му, како тврди, црква у Бајчетини, велико имање, хацијенда, две куће на обали Саве у Београду, стан на Дедињу, два стана на Новом Београду.

"Истражите и ову фондацију Драгице Николић", рекао је Шешељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи