Шешељ: Нећу са странцима о унутрашњим проблемима

Шеф посланичке групе радикала Војислав Шешељ питао је премијерку Ану Брнабић зашто је Влада Србије пристала да буде партнер у преговорима између владајућих странака и једног дела опозиције, од којих су неке ванпарламентарне странке, а занемарена је СРС.

Војислав Шешељ је рекао да су представници ОЕБС-а звали и њега на разговоре, али да он, како каже, неће да разговара са странцима о унутрашњим проблемима Србије.

Шешељ је рекао да постоје проблеми који се тичу изборног процеса, наводећи да се не могу владиним уредбама или уредбама РИК-а мењати изборни услови.

Изборни услови се, додаје Шешељ, могу мењати само законом због чега треба да се окупе представници парламентарних странака и да се оцени шта је негативно у изборној пракси.

Шешељ је поручио да све странке у изборном процесу треба да имају једнако медијско представљање, те додао да то не може бити привилегија странака које имају највише новца.

Такође, навео је да би морало да се забрани "подмићивање грађана", јер се, како каже, странке надмећу која ће више уља, брашна, сирћета, па и фрижидера да поделе грађанима.

"То говори о схватању демократије", рекао је Шешељ у дану када посланици постављању питања извршној власти.

Посланик Странке модерне Србије (СМС) Владимир Ђурић питао је данас премијерку да појасни недавно потписан споразум између Србије и Русије о сарадњи на изградњи Центра за нуклеарне науке, технологије и иновације у Винчи.

Он је упитао шта ће тај центар радити, ко ће радити на његовој изградњи и који су бенефити за Србију у економском и научном смислу.

Посланик Покрета за спас Србије - Нова Србија Ђорђе Вукадиновић питао је Владу Србије о закључку из децембра 2012. године о отварању интегрисаног управљања административних прелаза Јариње, Мердаре, Брњак и Кончуљ.

Вукадиновић је питао зашто споразум који је претходна власт парафирала није поништен или примењен на прихватљив начин, ако није добар, како тврди актуелна власт.

Посланик Српске напредне странке Горан Пекарски питао је да ли је неко од надлежних из Министарства унутрашњих послова, Министарства правде и Тужилаштва Србије дошао у посед књиге "Народ неће", у којој се ради о "политичком профитеру" Драган Ђиласу.

Пекарски је рекао да је та књига веома лака за читање и разумевање, али тешка за прихватање и критиковао Ђиласа, додавши да се "обогатио док је био на власти".

Скупштина Србије почела је расправу о амандманима на измене и допуне Закона о општој безбедности производа који предвиђа успостављање јединственог система за пријем обевештења о инцидентима, као и о Предлогу закона о поштанским услугама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво