Оливера Јовићевић: Некада сам "жута Оља", а некада "напредњачки бот"

Новинарка РТС-а и ауторка емисије "Упитник" Оливера Јовићевић у интервјуу за "Недељник" је рекла да данас пролази "топлог зеца" на страницама таблоида и у иступима политичара, некада као "жута Оља", а некада као "напредњачки бот" или као "проститутка на позив".

Оливера Јовићевић подсећа да је као новинарка НТВ Студио Б, уредница политичке рубрике Блица и Гласа јавности деведесетих, заједно са групом новинара три пута отпуштана с посла.

Ауторка емисије "Упитник" прошле недеље била је у жижи јавности након твитова Сергеја Трифуновића, а потом и саопштења УНС-а и НУНС-а.

Оливера Јовићевић је рекла да је "Упитник" тренутно једина емисија на свим телевизијама у којој је суштински води, или се барем покушава водити, какав-такав дијалог између власти и опозиције.

Истиче да је као таква, емисија посебно занимљива странкама да покажу, "као у уметничком клизању, не само обавезни и слободни састав него и егзибиције у којима учествују највештији – страначки револвераши са унапред припремљеном стратегијом да дијалога не буде".

Поручује да је за такав обрачун потребно двоје.

"Неспорно је да је Орлић дошао да минира емисију, али је такође неспорно да је посланица Тепић називала Орлића 'пајацем', аплаудирала, понела је и звонце за ту егзибицију. Наравно да нисам поносна на такву емисију", навела је Јовићевићева.

Међутим, упитала је шта може новинар да уради?

"Чула сам неколико идеја. Да опомињем госте да не говоре углас. Да им искључим микрофон? Па ми смо већ имали проблем са реглерима. Да 'избацим' госта из емисије? Додајем још једну идеју – да новинар изађе из студија и препусти емисију гостима. Можда би се неки отрезнили. Размислићу", испричала је Оливера Јовићевић у интервјуу за Недељник.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара