Козареву на Јарињу није дозвољен улазак на КиМ

Заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију Душану Козареву није било дозвољено да уђе у покрајину преко административног прелаза Јариње. Речено је да посета није најављена иако, како указује Канцеларија, ниједан споразум не захтева да посете заменика и помоћника директора Канцеларије буду најављиване.

Канцеларија за КиМ је саопштила да Приштина тако, и после завршетка предизборне кампање, наставља да забрањује представницима Канцеларије да буду са својим народом у јужној покрајини, кршећи најдиректније на тај начин споразум о слободи кретања постигнут у оквиру Бриселског дијалога.

"Реч је очито о наставку политике провокација и рушења мостова сарадње, и данашњу забрану сагледавамо у контексту најновијих порука из Приштине да дијалог са Београдом није приоритет тамошњих албанских политичких лидера", истиче се у саопштењу.

Наглашава се да српски народ на Косову и Метохији "не треба да страхује због правног насиља Приштине, јер држава Србија је увек проналазила начине да помогне свом народу и осигура функционисање свог институционалног система на Косову и Метохији".

"Очекујемо да међународна заједница, пре свега ЕУ, коначно искаже свој став поводом опасних провокација Приштине којима се руше сви предуслови за наставак дијалога, јер волели бисмо да знамо шта је, ако не дијалог, средство за решавање проблема на Косову и Метохији", наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи