"Дуално образовање је будућност Србије"

Председник Србије Александар Вучић састао се са председницом Савета за дуално образовање Швајцарске Урсулом Рејнолд.

Председник Вучић рекао је да сарадња у области образовања представља један од њених најзначајнијих сегмената већ добрих билатералних односа Србије и Швајцарске и посебно истакао да је развој дуалног образовања један од стратешких циљева Владе Републике Србије који ће омогућити даље смањење стопе незапослености, достизање одрживог развоја наше привреде, спречавање одлива стручног кадра и квалификоване снаге и припремити младе људе да раде у најбољим компанијама у Србији, наведено је у саопштењу из Председништва.

Председник Вучић захвалио је саговорницима на досадашњој пруженој помоћи и сарадњи на овом плану и рекао да Србија сматра Швајцарску земљом са једним од најбољих образовних система и да управо због тога желимо да применимо њен модел дуалног образовања и прилагодимо га нашим условима.

Он је такође захвалио на помоћи швајцарске Владе у износу од осам милиона швајцарских франака за имплементацију пројекта "Од образовања до запошљавања (Е2Е)" у општинама Књажевац, Крагујевац, Крушевац, Нови Пазар и Пирот а којим се омогућава лакше запошљавање младих.

Председница Савета Урсула Рејнолд похвалила је рад свих институција које раде на имплементацији дуалног система у Србији и захвалила председнику Вучићу на личном ангажовању по овом питању.

На састанку је договорено да се у децембру ове године у Београду одржи конференција на којој се планира учешће преко хиљаду компанија и где ће бити представљене све предности дуалног образовања и доступност квалификованих кадрова за даљи развој укупне економије Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 23. окт 2019, 13:49) - anonymous [нерегистровани]

Nekada davno, bio je jedan Stipe Suvar

On je zagovarao dualno obrazovanje jos u ona sretna vremena, ali je bio ismijan!Danas se hvatamo za glavu zbog mnogo cega pa i zbog ovoga.Pocivaj u miru druze Stipe Suvar!