Ђурић: Курти патолошки опседнут Србијом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић навео је у саопштењу за јавност да "Аљбин Курти из дана у дан показује да је патолошки опседнут Србима и Србијом" и да му због тога препоручује "да се хитно упути на здравствени преглед, јер његова немогућност да се суочи са реалношћу поприма опасне размере".

Марко Ђурић је рекао да су Куртијеве поруке да је признање самопроглашеног Косова једини могућ компромис са Србијом и да није заитересован за дијалог са Београдом "опасне халуцинације, које ударају у саме темеље стабилности региона", наводи се у саопштењу Марка Ђурића.

Помиње се и сарадња Куртија са српским политичарима на КиМ Радом Трајковић, Ненадом Рашићем и Слободаном Петровићем.

Како пише у саопштењу, "лекар би требало да му препише да престане да се дружи са њима, јер је очигледно умислио да су сви Срби као они, и да се са српским народом може преговарати подмићивањем и разговарати језиком претњи и уцена".

Ђурић истиче да Куртијев "бес може да проузрокује дестабилизацију региона и проблеме пре свега његовом народу".

"Његови лични патолошки доживљаји политике су његов приватни здравствени проблем, док год та болест не постане и званични програм привремене администрације у Приштини. Уколико се то догоди, његова мржња и шовинизам и званично ће постати албански национални програм, а они који су на мети те мржње биће принуђени да се бране", указује Ђурић.

На крају саопштења, Ђурић позива све који имају утицаја на то како ће изгледати будућа владајућа већина у Приштини да не допусте да "опсесиван и злонамеран тип попут Куртија добије могућност да читав регион поведе путем нових сукоба".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се