Српска листа: Продужење притвора Спасојевићу и Рошићу "силовање правде"

Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу, осумњиченима за умешаност у убиство Оливера Ивановића, продужен је притвор одлуком косовског правосуђа. Српска листа наводи да се тиме наставља "силовање правде у режији политичких кругова у Приштини и угњетавање Недељка и Марка".

У саопштењу Српске листе се наводи да је "држати невине људе скоро годину дана у притвору казна без пресуде часним људима, од стране косовског правосуђа, који на овај начин жели да од наших суграђана под присилом изнуди исказ који им је потребан зарад политичких планова које су сковали у Приштини пре бруталног упада на север Косова и Метохије прошле године".

Српска листа је подсетила тужилаштво у Приштини да је изнуда исказа кривично дело, како по међународним конвенцијама, тако и према косовским законима, и представља институционално насиље без преседана.

"Нема веће неправде и злочина него држати невине људе у казамату и један дан, а држање Марка и Недељка дуже од 11 месеци је злочин који се врши над њима, њиховим породицама али и целокупним српским народом, пред очима свих међународних мисија које зарађују новац причајући бајке о владавини права и поштовању људских и грађанских права на Косову и Метохији", истиче се у саопштењу.

Српска листа захтева од надлежних органа да Недељка Спасојевића и Марка Рошића, али и остале неосновано ухапшене моментално ослободе, да јавности представе конкретне доказе којима располажу, а за које је тужилац који води овај процес у медијима изјавио да их нема.

Током акције косовске полиције на северу Косова и Метохије 23. новембра прошле године, ухапшени су Срби због наводне умешаности у убиство Оливера Ивановића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво