Дачић са Алтмајером

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, разговарао је са министром привреде и енергетике Немачке Петером Алтмајером. Заједнички је констатовано да су српско-немачки односи последњих година постали одлични, као и да постоје услови да они буду још бољи.

Током разговора оцењено је и да изузетан подстрек билатералној сарадњи две земље дају веома добри лични односи председника Вучића и канцеларке Меркел, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић је истакао да односи са Немачком за Србију представљају приоритет, како на политичком тако и на економском плану.

Када је реч о економском сегменту односа, шеф српске дипломатије посебно је нагласио значај чињенице да је министар Алтамјер у посету Србију дошао у пратњи велике привредне делегације, са циљем да привредни субјекти две земље разговарају о конкретним мерама за даље унапређење сарадње.

Алтамјер је изразио велико задовољство што са бројном привредном делегацијом борави у Србији и изразио уверење да ће његова посета дати конкретне резултате на плану даљег јачања економске сарадње између Србије и Немачке.

У вези са унапређењем политичког дијалога две земље, министар Алтмајер је изразио наду да ће министар спољних послова Савезне Републике Немачке Хаико Мас у наредном периоду посетити Србију.

Током разговора, размењена су и мишљења о перспективама за обнављање дијалога између Београда и Приштине, као и о укупној ситуацији у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво