Весић: Кривична пријава против Ђиласа за покушај убиства

Вишем јавном тужилаштву у Београду заменик градоначелника Горан Весић поднео је кривичну пријаву против Драгана Ђиласа и још тројице чланова Савеза за Србију због кривичног дела убиства у покушају, током инцидента који се догодио прошлог понедељка испред галерије "Прогрес", после промоције његове "Књиге о Београду".

Весић је кривичну пријаву против Драгана Ђиласа, Борка Стефановића, Бранка Миљуша и Марка Бастаћа поднео у својству грађанина због, како је навео, извршења кривичног дела убиства у покушају на основу члана 113, у вези са чланом 30 Кривичног законика Републике Србије.

Весић је оптужио Ђиласа да је организатор инцидента који се догодио у понедељак 14.октобра на углу Кнез Михаилове и Змај Јовине, испред галерије ''Прогрес'', као и да је лидер СзС неколико сати пре одржавања промоције ''Књиге о Београду'', у званичном саопштењу позвао своје присталице да се окупе испред Прогреса, поводом промоције његове књиге.

"Ђилас је са умишљајем позвао присталице да изазову сукобе и нереде, да физички нападају друге људе и, оно што је најгоре, да пролију туђу крв. За то постоје докази. Лично је одговоран, јер је са умишљајем организовао догађај који је требало да прекине моју промоцију. Кад то није успело, онда су покушали да линчују мене и оне који су били са мном, то је био покушај мог убиства'', каже Весић за Танјуг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво