Вулин: Mорамо да будемо јаки – да нико не пожели нашу земљу и нашу воду

Министар одбране Александар Вулин учествовао је на панелу "Интереси малих и средњих земаља и заједничка безбедност", на 9. Сјангшан форуму у Пекингу. Истакао је да највећи проблем света нису ни економија, ни тероризам, ни климатске промене, већ нестанак међународног права.

Александар Вулин присуствује 9. Сјангшан форуму у Пекингу на позив потпредседника Централне војне комисије генерала Џанг Јоусјиа.

Подсетио је на бомбардовање 1999. године, стварање "лажне државе Косово" и војске Косова упркос Резолуцији 1244, и истакао да је за очување светског мира потребна реорганизација УН или коалиција вољних који би пристали да се, без обзира на своју снагу, на њих примени међународно право.

"Зато ће моја Србија, коју храбро води председник Александар Вучић, остати војно неутрална и никоме се нећемо правдати што се опремамо и наоружавамо. Научили смо да морамо да будемо довољно јаки да нико не пожели нашу земљу и нашу воду", поручио је Вулин, преноси Министарство одбране у саопштењу.

Нагласио је да "велике силе, које су признале Косово, покушавају да створе 'велику Албанију', државу која треба да уједини све Албанце, у исто време забрањујући Србима да одлучују сами о себи.

"Сви они који ћуте док се покушава створити 'велика Албанија' треба да знају да преузимају одговорност за зло које из те страшне идеје може да настане", поручио је Вулин.

Истиче да ће Србија кроз Партнерство за мир сарађивати са НАТО пактом, а као посматрач са ОДКБ-ом и да неће дозволити никоме да угрози њено пријатељство са Кином, Русијом и Белорусијом.

"Србија неће ући ни у један пакт зато што смо одлучили да ми другима никада не чинимо оно што је чињено нама. Ми никада нећемо напасти ниједан слободни и мали народ. За мир Србија ће учинити скоро све. За слободу, Србија ће учинити све", нагласио је министар Вулин.

Рекао је да ни Кина не би била успешна да није слободна: "Нема богатих робова. Србија ће остати војно неутрална. И нећемо да бирамо. Али ако нас велики натерају да бирамо нека пажљиво гледају шта су Срби изабрали јер Срби никада нису били на погрешној страни света. Многи велики јесу."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво