Харадинај о Куртију: Добар преварант

Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је Аљбин Курти "добар преварант". Харадинај не верује да ће Курти остварити своја обећања ако буде косовски премијер.

"Након што сам га видео са косовском заставом на стадиону у Приштини, имам дилему да верујем његовој изјави да неће признати Специјалистичке коморе. Радио сам неко време с њим, он је добар преварант. Пример заставе нешто говори. Дакле, то је превара", рекао је Харадинај телевизији Дукађини.

Покрет "Самоопредељење", чији је Курти председник, у свом програму има формирање "велике Албаније", а застава Албаније у црвено-црној боји једина је у Куртијевом страначком кабинету.

Харадинај је додао да се нада да Курти неће укинути стопостотну таксу на српску робу јер би, према његовим речима, то била велика, непоправљива грешка.

"Надам се само да Аљбин Курти, који је превртао српске камионе, неће дозволити да камиони уђу", додао је Харадинај.

Рекао је да ће његова политичка странка остати у опозицији и да нису заинтересовани да буду део нове косовске владе.

Харадинајева коалиција Алијансе за будућност и Социјалдемократске партије су на ванредним изборима одржаним 6. октобра заузели четврто место по броју освојених гласова.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 22. окт 2019, 11:59) - anonymous [нерегистровани]

Sova i sjenica

Ma daj.Jel to nesto novo?.Rugala se sova sjenici.

(уторак, 22. окт 2019, 10:21) - anonymous [нерегистровани]

Ponavljanje izbora

Hajde da vidimo kolko nas misli da ce albanci ponoviti izbore jer KAO nece moci da sastave vecinsku ni manjinsku vladu....,pravi razlog je sto je srpska lista osvojila svih 10 poslanickih mesta...
Ja sam ubedjen da ce albanci ponoviti izbore do kraja ove godine..