Дачић: Захвалност Лесоту што је прихватио наше аргументе

Шеф дипломатије Ивица Дачић разговарао је са председником владе Краљевине Лесото Томасом Табанеом коме је захвалио на одлуци да повуку признање независности Косова.

Дачић је рекао да је Краљевина Лесото једна од 15 земаља која је суспендовала признање такозваног Косова и додао да Србија због тога дугује захвалност јер су прихватили наше аргументе да је рећ о сецесији која може да направи проблеме и у другим земљама.

"Данас смо разговарали о више тема, а претходно је председник Србије Александар Вућич примио председника владе Лесото са којим је разговарао о његовој посети Африци идуче године", рекао је Дачић на конференцији за медије.

Дачић је истакао да је са Табанеом договорио да се направи "мапа пута" како са Лесотом може да се сарађује политићки, и да се води раћуна о интересима обе земље, како да се ради на унапређењу економских односа, али и у области културе, одбране...

Дачић и Табане су потписали споразум о сарадњи у области одбране, а према рећима премијера Краљевине Лесото, споразуми ће отворити врата да две државе сарађују у безбедносној политици, али и да појачају војну и економску сарадњу, наућну и технићку, војно-медицинску.

"Имао сам плодоносне састанке са председником Вучићем са којим сам разговарао о проблемима, али и сарадњи у областима од заједничког интереса. Уверио сам Вучића о неизмерној подршци Владе Лесота када је у питању територијални интегритет Србије и повлаћење признања КиМ као независне државе", рекао је Табане.

Наводећи да је Дачић већ раније посетио Лесото и да је он данас у Београду, Табане је оценио да је рећ о чистој демонстрацији блиских и срдачних односа две земље.

Истакао да је сврха његове посете да поново укаже на снагу братских односа између Лесота и Србије.

Са председником Владе Лесота у делегацији су били министри спољних послова и трговине, али и његова супруга.

На крају конференције за новинаре, Табане је имао несвакидашњи потез када је рећ о таквим приликама.

Новинарима је рекао да је срећно ожењен човек, а затим је позвао своју супругу да се придружу Дачићу и њему и да се заједно фотографишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво