Потврда резултата косовских избора најраније почетком новембра

Коначни резултати ванредних парламентарних избора на Косову неће бити потвђени пре почетка новембра, изјавио је портпарол Цемнтралне изборне комисије Ваљмир Ељези.

У ЦИК-у верују да ће потврђивање резултата бити у складу са временским оквиром који су поштовали и на претходним изборима.

Након избора 2014. и 2017. године, наводи лист Зери, ЦИК-у је било потребно око месец дана да изађе са коначним резултатима.

"У 2014. години од дана гласања до потврђивања коначнихрезултата прошло је 27 дана, а у 2017. години требало је дан дуже. ЦИК чини све да сезадржи у истом временском року", рекао је Ељези.

Истовремено, у Центру за бројање и резултате још се врши поновно бројање гласачких листића са 530 бирачких места. До данас су пребројани гласови са нешто више од половине гласачких места.

Према прелиминарним резултатима, на иборима је највише гласова бирача добио покрет "Самоопредељење", затим Демократски савез, Демократска партија, коалиција Алијансе за будућност и Социјалдемократске партије, Српска листа је пета, док је коалиција Нисме и Алијансе ново Косово на ивци за пролазак цензуса од пет одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво