Годишњица Г17 плус

Лидер Г17 плус Млађан Динкић на прослави седме годишњице постојања те странке, рекао да верује да ће Србија 2010. постати кандидат за чланство у Европској унији. Динкић оценио да је Влада успела да сачува српску економију и без мера које је предлагао ММФ.

Странка Г17 плус обележила је данас седмогодишњицу постојања, а њен лидер Млађан Динкић поручио је да ће та странка наставити да се бори за модернизацију земље и изразио уверење да ће Србија следеће године постати кандидат за чланство у Европској унији.

Динкић је на прослави рекао да ће Г17 плус увек бити партнер онима који политику схватају као средство да се помогне грађанима.

Председник Г17 плус је у том смислу, као трајног политичког партнера поменуо Демократску странку, чији је лидер Борис Тадић присуствовао прослави.

Динкић је својим страначким колегама поручио да ће у Г17 плус бити места само за оне који у политичком деловању виде прилику да помогну другима, а не себи.

"Неки у странци виде власт као личну корист, а ја желим да поручим да је политика средство да се помогне другим људима, а не средство да неко себе материјално обезбеди", рекао је Динкић.

"Они који гледају само себе не треба да буду на водећим позицијама у политици", истакао је председник Г17 плус.

Осврћући се на резултате рада Владе Србије у овој години, Динкић је рекао да, и поред тога што је у свету економска криза на измаку, људи у Србији и даље тешко живе и да је зато потребно уложити сву енергију како би се побољшао животни стандард.

Без опоравка привреде нема раста плата

"Следећа година неће бити лака, зато што су пензије и плате замрзнуте. Трајног оживљавања економије неће, међутим, бити док год не одмрзнемо плате и пензије, али не можемо то да учинимо док не дође до опоравка привреде", казао је Динкић.

Динкић је оценио да је ова година била изузетно тешка али да је Влада успела да сачува српску економију и да умањи ефекте отпуштања, и без мера које је Међународни монетарни фонд предлагао - повећања ПДВ-а, увођења солидарног пореза и померања старосне границе за одлазак жена у пензију на 65 година.

У предстојећем периоду, Г17 плус ће, како је рекао, наставити да инсистира на процесу успостављања равномерног регионалног развоја и децентрализације Србије.

"Г17 плус ће се са коалиционим партнерима борити за децентрализовану Србију где ће локална политика одређивати приоритете државе", нагласио је Динкић.

Коментаришући недавне изборне резултате у неколико општина у Србији, Динкић је страначким колегама поручио да нема разлога за забринутост.

"Има у опозицији оних који су рано почели да се радују, а ја подсећам да се утакмица игра до краја. Увек смо губили утакмице у којима смо били одушевљени игром у првом полувремену. И политичка утакмица се игра до краја, а понекад гол падне и у зауставном времену", рекао је Динкић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи