ЦИК: Скоро 41.000 неважећих листића на Косову

Према прелиминарним резултатима косовске Централне изборне комисије, 40.732 гласачка листића са ванредних парламентарних избора проглашена су неважећим, преноси РТК.

Према Централној изборној комисији у Приштини, општине које воде по броју неважећих листића су Србица, Ново Брдо, Дреница и Подујево.

За тако велик број неважећих листића узроком би могле да се сматрају неадекватне информације из ЦИК-а и политичких субјеката о томе како се гласа, преноси РТК.

Портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези рекао је за Косова прес да, пошто резултати избора још нису потврђени, ЦИК није утврдио тачне разлоге због којих су листићи неважећи.

Према његовим речима, детаљнији извештај о неважећим гласовима сачиниће се касније.

Ељези није искључио могућност да је недостатак информација утицао на велик број неважећих листића, правдавајући то кратким роком за одржавање ванредних избора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи