Вучић са Медведевим: Захвалност за подршку Србији

Председник Србије Александар Вучић и руски премијер Димитриј Медведев састали су се у палати "Србија". На почетку састанка који је био отворен за медије председник Србије обратио се на руском језику и изразио задовољство што је руски премијер у посети Београду на обележавању 75. годишњице ослобођења од фашизма.

Александар Вучић је рекао да робна размена расте и да је све у реду што се тиче изградње гасовода.

Што се тиче осталих питања, како је навео, још је боље.

"Велико хвала Вама и хвала председнику Путину за подршку територијалном интегритету и суверенитету и независности Србије. Ми то изузетно ценимо и још једном добродошли у Србију", рекао је председник Вучић.

Руски премијер Дмитриј Медведев рекао је да су претходно разговарали у тренутку приказивања борбене технике и параде које су извеле оружане снаге.

"Желим да кажем да је то изгледало заиста достојно и одражава раст економије Србије и могућност да се повећа њена безбеднос. Честитам Вам и тим поводом. Водили смо преговоре и о економији. За сада је све добро, робна размена и инвестиције расту. Овај значајан дан који повезује наше народе, дошли смо да обележимо са добрим резултатима. Велико Вам хвала на позиву и гостопримству, све је у набољем реду. Говорио сам у скупштини где сам наишао на добру атмосферу. Поздрављам Вас и преносим најбоље жеље од председника Путина", рекао је Медведев.

Вучић се захвалио на срдачним речима и изразио дубоко саучешће поводом трагичних догађајима у Краснојарском крају.

Током сусрета биће потисано 11 споразума.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи