Српска листа: Решити, а не злоупотребљавати убиство Ивановића

Српска листа је поздравила и подржала позив представника Сједињених Америчких Држава у Приштини да косовско тужилаштво и полиција убрзају истрагу и кривце за убиство Оливера Ивановића приведу правди.

Српска листа је у саопштењу позвала приштинске институције да јавности представе доказе којима располажу, пошто је, како кажу, сам тужилац више пута поновио да их нема.

"Одуговлачење овог процеса отвара простор да се убиство Оливера Ивановића и после 21 месеца политички злоупотребљава, користи зарад застрашивања и неоснованог криминализовања Срба, целог севера Косова и државе Србије, те изговоре за филмске упаде некаквих наоружаних специјалних формација на север Космета и у породичне домове, малтретирање, блаћење и прогон угледних и часних Срба, који нису спремни да буду послушници Приштине", речено је из Српске листе.

Како се наводи у саопштењу, Српска листа оцењује да косовско тужилаштво, које уместо да после скоро две године представи доказе о нечијој кривици, од овог случаја, у сарадњи са полицијом и одређеним центрима моћи, прави "политички контролисан спектакл" и амбијент за спровођење антисрпске политике и прогон Срба.

"Уколико се тужилаштво и полиција оглуше о овај позив америчке амбасаде, то ће само још једном потврдити да су под политичким притиском у функцији застрашивања и протеривања Срба, а не да им је циљ решавање овог гнусног злочина", наводе из Српске листе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 19. окт 2019, 19:20) - anonymous [нерегистровани]

srpska lista

Srpska lista trazi da Srbi saznaju istinu!