Ново бројање гласова на КиМ под надзором тужилаца и полиције

Центар за пребројавање и резултате гласања у Приштини наставио је поновно бројање гласова са 530 бирачких места на којима су пронађене неподударности података, а још су 23 гласачке кутије у поступку, пише "Коха".

Од када је процес почео, пребројано је 45 гласачких кутија, а у центру су повремено присутни и тужилаштво и полицијски истражитељи.

Шеф Центра Бурим Ахметај изјавио је да се ради у две смене, како би процес ишао брже.

Додаје да ће на крају поступка пребројавања свих бирачких места прелиминарни обрасци бити ревидирани и упоређени са резултатима добијеним после поновног бројања, а потом ће Тужилаштво покренути даљи поступак, преноси Косово онлајн.

Током тог процеса, уочене су прве грешке у броју гласова и друге неправилности, па тако, према посматрачу НИСМА у Глоговцу, на бирачком месту где је коалиција НИСМА - АНК- ПП по првобитним резултатима добила један глас, показало се да је након поновног бројања број гласова порастао на 50.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво