Обрадовић прети Вучићу, СНС позива надлежне да реагују

Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, упутио је претње и увреде на рачун председника Александра Вучића, поводом његове изјаве да "на Косову није све наше, а није ни њихово", на начин непримерен и неуобичајен у обраћању институцији председника Републике.

Цитирајући само део Вучићеве изјаве - "на Косову није све наше" - Бошко Обрадовић на Твитеру поручује председнику да је "издајничко ђубре" и прети: "Е, за ово си мој", те најављује физичку силу "првом приликом" кад се виде. 

Председник Удружења судија и тужилаца Србије Ненад Стефановић сматра да се Обрадовићева изјава, у складу са законима, може сматрати кривичним делом угрожавања сигурности председника Републике, које се, додаје, гони по службеној дужности.

Стефановић очекује реаговање надлежног тужилаштва.

У међувремену, на Обрадовићеву изјаву уследила су политичка реаговања, у којима се истиче да је иступ лидера Двери сраман и истовремено кукавички.

Министар одбране и председник Покрета социјалиста, Александар Вулин поручује да Обрадовић, "храбар са сигурне даљине", одатле опет шири претње.

Твит Бошка Обрадовића осудили су као сраман и забрињавајући чланови руководтсва СНС-а, па тако Александар Савић истиче да се од Бошка Обрадовића, којег сматра фашистом, ништа друго не може ни очекивати.

Шеф одборничке групе СНС-а Александар Мирковић истиче да је Обрадовићев твит израз поримитивизма, силеџијства, које демонстрира у политици од раније, чак и у нападима на жене.

Немања Мањак, члан Београдског одбора СНС-а, позива надлежне органе да реагују и стану на пут "силеџијству у политици и на јавној сцени".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи