Oтказана изложба, "стоп" на Јарињу и за слике

Изложба слика академске сликарке Сузане Стојадиновић, која је у среду увече требало да буде отворена у галерији Факултета уметности у Северној Митровици отказана је, јер овој уметници на прелазу Јариње није дозвољено да унесе слике на Косово.

Сузана Стојадиновић је у изјави за Косово Онлајн рекла да је запрепашћена оним што је доживела на прелазу Јариње.

"Службеник на прелазу ми је рекао да покупим своје ствари и изађем из аутобуса, да моји радови не могу да пређу границу јер им није достављено званично обавештење од њихове владе и да не могу да ме пусте", рекла је Стојадиновићева.

Додала је да поред српског има и мексичко држављанство, али како Мексико није признало Косово, то јој, каже, није било од помоћи.

Информацију о отказивању за вечерас најављене изложбе слика на свом Фејсбук профилу је потврдио и Факултет уметности Приштинског универзитета.

Oвим поводом огласио се и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић који је позвао културну јавност Србије и Европе да дигне свој глас.

"Ово је фашистичко лудило Приштине. Позивам културну јавност Србије и Европе да дигне свој глас", рекао је Ђурић за Косово Онлајн

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи