Ђурић: Бранићемо право на достојанство жене

Потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић поручио је да, иако новинарка Оливера Јовићевић није члан те странке, напредњаци бране неприкосновено право на достојанство сваке жене у Србији и да ће бранити сваку суграђанку од напада "бараба и простака".

Ђурић је у писаној изјави медијима навео да очекује да и се жене из СНС-а пруже подршку Оливери Јовићевић, јер, како је навео, линч којем је изложена од појединаца из опозиције може бити приређен свакој грађанки Србије, уколико се из неког разлога нађе на црној листи људи "помућеног ума и поремећених моралних назора, какви су Сергеј Трифуновић и Владимир Тодорић".

"Самопроглашени опозициони првак Сергеј Трифуновић и Јеремићев доглавник Владимир Тодорић показали су данас на најјаснији начин шта је њихова политика, нападајући новинарку РТС-а Оливеру Јовићевић на најпримитивнији начин, називајући је проститутком", еекао је Ђурић.

Позвао је актере српске политичке сцене да се уздрже од примитивизма и мизогиније у јавној комуникацији, и да, ако већ не желе да допринесу томе да Србија буде нормално друштво, макар, како каже, не загађују јавни простор својим простаклуком.

"Подсећам да је реч о људима који свакодневно зановетају због тога што наводно немају приступ Јавном сервису, али сада видимо да то није прави разлог њиховог незадовољства, већ да их боли то што новинари РТС-а нису спремни да им повлађују и говоре им да су најлепши и најпаметнији", навео је Ђурић.

Оценио је да је политика поменутих да називају проституткама сваку жену која није спремна да им беспоговорно клима главом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво