Брнабићева са шефовима четири парламентарне делегације у оквиру ИПУ

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са шефовима четири парламентарне делегације које бораве у Београду на 141. заседању Интерпарламентарне уније (ИПУ).

У разговору са делегацијом Исламске конститутивне скупштине Исламске Републике Иран, коју је предводио председник иранског парламента Али Лариџани, Ана Брнабић је изразила захвалност тој земљи на непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Саговорници су се сагласили да су политички односи две земље добри и да постоји потенцијал за унапређење билатералне сарадње, посебно у области културе, просвете и науке.

На састанку са делегацијом Консултативног савета Катара, коју је предводио Ахмед бин Абдулах ал Махмуд, премијерка Брнабић је истакла да је Србија опредељена да интензивно ради на обнављању некадашњег високог нивоа сарадње са традиционално пријатељским државама из Покрета несврстаних, као и да међудржавну сарадњу треба развијати на основу обостраног интереса за стабилност, економски и културни развој.

Премијерка Брнабић је изјавила да је Србија окренута даљем унапређењу ИТ сектора, иновацијама, истраживању и развоју, те да је у потпуности отворена за нове инвестиције из Катара.

У разговору са делегацијом Посланичког дома Конгреса Мексика, коју је предводила Сараи Нуњес Серон, указано је на традиционално добре односе Мексика и Србије, као и да две земље снажно повезују пријатељски односи засновани на поштовању међународног права и територијалног интегритета суверених држава.

Изражен је интерес за даље продубљивање економске сарадње, као и за размену искустава у домену миграција, људских права, борбе против тероризма и организованог криминала.

Председница Владе Србије разговарала је и са председником Представничког дома Кипра Деметрисом Силурисом. Током разговора указано је да су односи Београда и Никозије традиционално блиски и добри, без отворених питања.

Брнабић је Силурису захвалила на подршци коју Кипар пружа нашој земљи када је реч о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и путу ка чланству у Европској унији. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво