Напредњаци формирају власт на Вождовцу

Представници Српске напредне странке и коалиције Демократска странка Србије - Нова Србија постигли договор о формирању власти у општини Вождовац, саопштили су председници градских одбора те три странке.

Представници Српске напредне странке (СНС) и коалиције Демократска странка Србије (ДСС) и Нове Србије (НС) постигли су договор да те две листе формирају власт на општини Вождовац.

Представници две листе су на конференцији за новинаре, одржаној после разговора, навели да није било речи о кадровским решењима.

Члан председништва СНС Небојша Стефановић рекао је да је било речи о суштини функционисања општине, о бржој изградњи инфраструктуре, као и о томе да би општинска власт требало да буде много ближа грађанима.

"Разговарали смо о томе да буде много бржа легализација него што је то данас, разговарали смо о томе да се крене много брже и озбиљније у изградњу инфраструктуре, зато што је последњих 13 година општина била у стагнацији. Разговарали смо ио томе да ће општинска власт морати да буде много ближа грађанима а да ће општински функционери бити у њиховој служби", изјавио је Стефановић.

Представници СНС и ДСС-НС сложили су се и да би легализација објеката на тој општини требало да буде лакша, и поручили да ће вршити озбиљну и одговорну власт која неће бринути о себи већ о грађанима Вождовца.

Потпарол ДСС Андреја Младеновић подсетио је да је та странка још након проглашења изборних резултата на тој београдској општини јасно ставила до знања да је једини партнер са којим ће разговарати СНС.

Скупштина општине Вождовац има 56 одборника, а на ванредним локалним изборима, одржаним 6. децембра, СНС је освојила 26 мандата, а Коалиција ДСС- НС шест одборничких места.

Коалиција "За бољи Вождовац" у будућој скупштини имаће 20 одборника, пошто је за њу гласало 28,45 одсто изашлих бирача, а коалиција СПС-ПУПС-ЈС је са 6,54 одсто гласова освојила четири мандата.

Остале странаке, коалиције и групе грађана које су учествовале на изборима нису прешле цензус.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи