Кфор: Безбедност боља, сјајна сарадња са Војском Србије

Портпарол Кфора Пио Сабета оценио је да је безбедност на Косову и Метохији значајно побољшана у последњих 15 година што се, како наводи, одражава и у другачијој структури Кфора.

Кфор је 2005. године имао скоро 50.000 војника а данас, како каже Сабета, успешно обавља мисију са 3.500 војника из 28 различитих земаља.

У изјави за Јуропијен Вестерн Балканс он додаје да је присуство Кфора заснивано на тренутној безбедносној ситуацији и да ће Северноатлантски савет одлучити о даљим променама у Кфору и његовој мисији.

"Кфор остаје снажна и кредибилна снага способна да извршава своје мисије и значајно је посвећена непристрасном подржавању свих заједница на Косову, пружању безбедности за сво становништво и омогућавање помирења међу етничким заједницама", објашњава Сабета.

Оцењује и да је сарадња Кфора и Србије сјајна.

"Сарадња и заједничке активности са Војском Србије су сјајни на свим нивоима одговорности, од нивоа команданта Кфора, па све до нивоа јединица", каже Сабета.

Он додаје да се командант Кфора периодично састаје са шефовима одбране земаља који се граниче са зоном одговорности Кфора како би се побољшао дијалог и међусобно разумевање.

Сабета подсећа да Здружена комисија Кфора за имплементацију има скоро свакодневне контакте са колегама из ВС и сарадња је на веома високом нивоу.

Штавише, додаје се, Кфор регуларно спороводи сихронизоване патроле Кфора и ВС дуж Административне линије како би допринели мирној и позитивној атмосфери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара