Неслагања Самоопредељења и ДСК-а око броја министарстава

У покрету "Самоопредељење" и Демократском савезу Косова (ДСК) имају различита становишта у вези са учешћем у новој косовској влади и броју министарстава којима желе да управљају, преноси јутрос приштинска штампа.

Према изворима листа Коха диторе, ДСК одбија да у новој влади има исти број министарстава као "Самоопредељење", већ тражи седам ресора.

У ДСК сматрају да странка која ће имати премијера треба да има четири министарства мање од другог партнера.

Према њиховом тумачењу, Самоопредељење ће као странка која је добила највише гласова на изборима имати место премијера и три од 10 министарстава.

"Овакав је био споразум заснован на принципима преизбора", рекао је извор листа из ДСК-а.

Представници Самоопредељења одбијају ову могућност. Неименовани званичник ове странке рекао је да није било споразума пре избора.

"О положају премијера не може да се преговара. Народ је о томе одлучио гласовима. О 10 министарстава се може преговарати. С обзиром на то да је разлика између Самоопредељења и ДСК-а толико мала, министарства ће бити подељена на пола. Два друга министарства ће припадати странкама мањинских заједница", рекао је извор из Самоопредељења.

Лист подсећа да су ове две странке обећале током предизборне кампање да ће смањити број министарстава, наводећи да ће у будућој влади бити 12 министарстава, што значи девет министарстава мање од одлазеће владајуће коалиције коју предводи Рамуш Харадинај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво