Брнабићева са Соботком: Односи две земље на високом нивоу

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Националног већа парламента Аустрије Волфгангом Соботком и председницом Федералног националног већа Уједињених Арапских Емирата Амал ел Кубаиси, који у Београду бораве на 141. заседању Интерпарламентарне уније (ИПУ), чији је наша земља домаћин.

Брнабићева и Соботка оценили су се да су билатерални односи две земље на веома високом нивоу, уз подсећање да је Аустрија један од најзначајнијих економских партнера Србије и један од највећих инвеститора у нашу привреду, наводи се у саопштењу прес-службе Владе.

Премијерка је Соботки захвалила на подршци и помоћи Аустрије процесу европских интеграција Србије.

У разговору са Eл Кубаисијевом, премијерка је подсетила да су односи Србије и Уједињених Арапских Емирата најразвијенији у привредној области, понајвише захваљујући пријатељству председника Србије Александра Вучића и шеика Мухамед бин Зајед ал Нахјана.

Саговорнице су изразиле задовољство чињеницом да сарадња у области одбране бележи константан узлазни тренд, зкаључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи