Вучић: Хтели би да укину Српску листу, крећемо се ка катастрофи

Председник Србије Александар Вучић упозорио је, после најновијих манипулација Приштине и претњи укидањем Српске листе, на веома лош развој догађаја и позвао западне партнере и Приштину да "се уразуме" како би се избегла катастрофа.

Александар Вучић наводи да је забринут због ситуације у јужној српској покрајини.

"Веома сам забринут због ситуације на Косову и Метохији, посебно по питању покушаја Албанаца да донесу одлуку о укидању Српске листе", рекао је Вучић у разговору са председницом Савета Федерације Федералне скупштине Русије Валентином Матвијенко.

Вучић је истакао да је Српска листа партија која је добила 96 одсто гласова косовскометохијских Срба и да је имала подршку Београда.

Констатовао је да су у Приштини измислили некакву причу о тровању ковертама из Србије и при томе рекли да су чланови ЦИК-а отровани, а ниједан Србин члан ЦИК-а није отрован.

Сада, истиче Вучић, више нису сигурни да су отровани, не знају шта да измисле, али констатују да треба укинути Српску листу.

То ће, указује председник Србије, оставити катастрофалне последице по односе Срба и Албанаца.

"Срба тада више неће бити у институцијама, а зна се, када их нема у институцијама, где их има и како ће морати да штите и чувају своју слободу и огњиште", рекао је председник.

"Зато смо молили наше западне партнере да се уразуме заједно са Албанцима, да им не помажу у тим болесним циљевима, јер, у противном, плашим се да се ближимо катастрофи", упозорио је Вучић.

Истиче да је све што су радили Запад и Приштина било са једним циљем – уништење Српске листе.

"То је велика брига за нас. Хвала Русији. Договорио сам се да се са председником Русије Владимиром Путином у децембру видим и веома се радујем том сусрету. Очекујем ускоро посету председника Медведева, да заједнички прославимо ослобођење Београда и Србије. Вама хвала на личном залагању за најближе односе са Србијом. Надамо се да ћете нас још чешће посећивати у будућности", поручио је председник у обраћању Матвијенковој.

Додао је да су политички и економски односи између Србије и Русије веома добри и још једном захвалио и Валентини Матвијенко и председнику Русије на подршци у очувању територијалног интегритета Србије.

"Економски односи су одлични, робна размена расте, а најважније је чврст и константан став Русије по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије. Хвала и вама и председнику Путину на тој подршци. Наши политички односи су веома добри и мислим да ваша посета јача и политичке и економске односе", рекао је Вучић у обраћању Матвијенковој на руском језику.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво