Михајловић: Многи би требало да се извине грађанима, али извињавам им се ја

Грађане Београда данас чека још један протест таксиста који су одустали од блокаде мостова, али не и од трочасовне блокаде града – од 14 до 17 часова. Министарка саобраћаја Зорана Михајловић позива на спровођење закона. Иако би многи требало да се извине грађанима, извињавам им се ја у име Владе и јединица локалне самоуправе које не спроводе закон, али их и позивам да га спроведу, поручила је министарка.

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић поручила је да није допустиво да таксисти затварају улице, ауто-пут или Газелу.

Каже да је председник од њих тражио да не блокирају ауто-пут и да тога неће бити.

Михајловићева истиче да је важна само једна реч – закон.

"Закон мора у свакој прилици да се поштује, и таксисти и CarGo. Они морају да се региструју да бисмо знали ко вози. Ако ни због чега другог, онда због безбедности", рекла је министарка.

Сматра да CarGo не поштује ниједан закон.

"Грађанима одговара да плаћају по нижој цени, али Град је прописао најнижу цену. Закон мора да победи. Нико нема ништа против да се закон мења, али закон мора да делује", рекла је Михајловићева.

Истиче да таксисти поштују Закон о превозу путника и да тај закон "нема никаквих рупа".

"Ако има рупе, које су? Ајмо одмах да их решавамо, да не трпе грађани. Уређујемо закон да грађанима буде боље", рекла је министарка.

На питање зашто се до сада чекало да се реагује ако CarGo крши закон, Михајловићева је рекла да је поднето много пријава, али да закон морају да спроводе и јединице локалне самоуправе, Министарство државне управе, Министарство правде, тужилаштво.

"Иако би многи требало да се извине грађанима, извињавам им се ја у име Владе и јединица локалне самоуправе које не спроводе закон, али их и позивам да га спроведу", поручила је Зорана Михајловић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво