Брнабић са Маклауд: Јача сарадња у економији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је у разговору са новоименованом амбасадорком Уједињеног Краљевства у Србији Шан Маклауд да је пут јачања српско-британских веза не само кроз политичке односе наших земаља, већ и чвршћу сарадњу у области економије, образовања и дигитализације.

Премијерка Брнабић изразила је захвалност британској влади која је, пројектима попут дигиталне трансформације и јачање е-Управе, финансиране кроз Фонд за добру управу, подржала процес реформи у Србији.

Оцењујући да је реформа образовања један од приоритета Владе Србије, Брнабићева је подвукла значај трогодишњег програма "Школе за 21. век" који, захваљујући инвестицијама британске владе, реализује Британски савет.

Саговорнице су се сагласиле да је образовање кључ за будућност српске економије и друштва у целини, а да овај и слични пројекти стварају нове генерације технолошких предузетника и услове за отварање нових радних места у Србији.

Амбасадорка Маклауд истакла је да ће током мандата у Србији бити посвећена снажењу политичког дијалога на највишем нивоу, а посебно економске сарадње двеју земаља. Према њеним речима, Србија је после тешких реформи, успела да постигне економски раст и повољне услове за привлачење инвестиција, што показује и веће интересовање британских компанија за наше тржиште.

Председница Владе поручила је да Србија изузетно цени спремност Велике Британије, да активним учешћем у регионалним процесима, подржи развој и сарадњу Западног Балкана, као и да, без обзира на Брегзит, пружи конкретну помоћ Србији на европском путу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво