Србија посвећује посебну пажњу модернизацији пољопривреде

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са генералним директором Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) Ћу Донгјуом, са којим је разговарала о проширењу сарадње у тој области.

Ћу је пренео премијерки Брнабић утиске током своје прве посете нашој земљи, истакавши да је он уједно и први генерални директор ФАО који је дошао у Србију, као и да му је то прва билатерална посета од недавног именовања на позицију генералног директора ФАО. 

Многе земље би имале шта да науче од вас, поручио је саговорник српској премијерки и додао да је ФАО изузетно заинтересован за сарадњу посебно у области дигитализације пољопривреде и примене нових технологија у производњи хране, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

"Сада је смартфон ново оруђе на фармама", оценио је Ћу. 

Премијерка Брнабић је рекла да је Влада Србије спремна за унапређење будуће сарадње и указала да је Србија у Европи препозната као земља која посебну пажњу посвећује модернизацији пољопривреде и у том контексту навела да је Институт "БиоСенс" у Новом Саду, који примењује иновативна ИТ решења и дигитализацију у циљу повећања ефикасности домаће производње, најбољи пример за то.

Током састанка било је речи и о рaзвojу пoљoприврeднe прoизвoдњe мaлих, пoрoдичних гaздинстaвa, унaпрeђeњу живoтнoг стaндaрдa у рурaлним пoдручjимa зa жeнe и мушкaрцe и ствaрaњу пoдстицajнoг oкружeњa зa oдрживу пoљoприврeдну прoизвoдњу, јaчaњу oтпoрнoсти нa прирoднe кaтaстрoфe и климaтскe прoмeнe и унaпрeђeњe oдрживoг упрaвљaњa прирoдним рeсурсимa, као и о пoвeћaњу кoнкурeнтнoсти сeктoрa пoљoприврeдe и прoизвoдњe хрaнe мoдeрнизaциjoм тржишних лaнaцa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво