Линта: Хрватска спречава повратак имовинских и стечених права протераних Срба

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта разговарао је са представницима Удружења пензионера из Хрватске који су се жалили на проблем доспелих неисплаћених пензија у тој земљи.

Како је наведено у саопштењу, Линта је нагласио да Хрватска спречава повратак имовинских и стечених права протераних Срба и других оштећених грађана, као и повратак имовине правних субјеката из Србије.

Он сматра да једно од државних и националних питања треба да буде инсистирање на доследном поштовању и спровођењу Бечког споразума о сукцесији.

На састанку је наглашено питање неопходности израде Стратегије за спровођење отворених питања сукцесије.

Линта је на крају састанка нагласио да ће учинити све што је у његовој моћи да помогне у изналажењу начина за решавање изнетих проблема.

На састанку су учествовали председник Удружења пензионера из Хрватске Јован Каблар, научни саветник у Институту за међународну политику и привреду др Душко Димитријевић и заменик директора Агенције за реституцију Радмила Никшић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи