Јоксимовић са представницима УНОПС о наставку сарадње

Министарка за европске интеграције и национални ИПА координартор Јадранка Јоксимовић разговарала је са директором регионалних портфолија Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге Онореом Даинијем и регионалним директором за Европу и Централну Азију Мојимом Каримом.

Министарка је указала на значај Унопс-а као једне од организација у систему Уједињених нација за квалитетно спровођење развојних пројеката у Србији, а који укључују економски развој и подршку предузећима, социјалну инфраструктуру и подршку најрањивијим социјалним групама, као и санирање последица поплава.

Посебно је нагласила значај програма који подстичу локални развој, попут програма ЕУ Про који спроводи Унопс, а који је у протеклих неколико година обезбедио велики број пројеката у економској и социјалној сфери у 99 мање развијених општина Србије.

Јадранка Јоксимовић истакла је да је намера Србије да у будућем периоду настави у овом смеру и обезбеди локални развој на одрживим основама, а у овом процесу помоћ и искуство Унопс-а ће представљати значајан ресурс.

Дирекотор регионалних портфолија Унопс-а Оноре Даини потврдио је да је институција УН посвећена развоју Републике Србије у складу са циљевима одрживог развоја Уједињених нација, односно да су резултати које је Србија остварила у спровођењу развојних пројеката видиљиви и за сваку похвалу.

Министарка и представници Унопс-а постигли су сагласност око управљања постојећим и будућим пројектима и програмима који су поверени Унопс-у.

Унопс је у Србији присутан од 2000. године и ангажован на спровођењу пројеката финансираних од стране Европске уније, али и других билатералних донатора, попут Швајцарске, Норвешке.

Неки од примера обухватају ЕУ Про програм намењен социо-економском развоју Централне Србије (25 милиона евра), Свис Про (шест милина евра), Норвешка за вас (6,25 милиона евра), програм подршке ромској заједници (1,5 милиона евра), програм подршке ЕУ за реконструкцију путева након поплава (10,47 милиона евра) и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво