Гремингер: Важно је да Србија настави са реформама

Генерални секретар ОЕБС-а Томас Гремингер завршио је дводневну посету Србији где је разговарао са председником Србије Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић, министром иностраних послова Ивицом Дачићем, представницима опозиције, цивилног друштва и медија, наведено је у саопштењу ОЕБС-а.

Током сусрета са председником Србије Александром Вучићем, Гремингер је истакао да је Србија постигла знатан напредак на њеном програму реформи.

Важно је да земља настави реформски пут, навео је Гремингер и додао да Србија не треба да се устручава да у потпуности искористи експертизу ОЕБС-а.

Мисија ОЕБС у Србији ће наставити да синхронизује и прилагођава своје активности према еволуирајућим потребама Србије, како би боље подржала кључне реформске процесе у складу са приоритетима владе, рекао је Гремингер.

Истакао је да Србија игра позитивну улогу у промовисању економске сарадње у корист дугорочне стабилности и развоја у региону.

Са српском премијерком Аном Брнабић, Гремингер је, између осталог, разговарао о иницијативама промовисања међупартијског дијалога о изборним питањима, пред одржавање парламентарних и локалних избора 2020. године.

Брнабићева и Гремингер су разговарали и о Нацрту медијске стратегије, која је централна за здравије медијско окружење и заснована на принципима слободе медија, етике и професионализма, наведено је у саопштењу ОЕБС-а.

Завршетак и спровођење стратегије су од кључног значаја, рекао је Гремингер.

Он се састао и са министром иностраних послова Ивицом Дачићем, коме је пренео да је Србија поуздан и активан партнер у ОЕБС-у, што је и током председавања ОЕБС-ом 2015. доказао промоцијом регионалне сарадње и стабилности.

Гремингер се састао и са замеником председника скупштине Верољубом Арсићем, представнцима опозиционих партија, којима је истакао да је јака опозиција кључан елемент демократије, док је у сусрету са представнцима цивилног друштва поново потврдио да ОЕБС подржава њихов рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво