Вучић: Веома смо задовољни сарадњом са ОЕБС-ом

Председник Србије Александар Вучић састао се са генералним секретаром ОЕБС-a Томасом Гремингером са којим је разговарао о реформским процесима, ситуацији у региону и стратешким приоритетима Србије.

Александар Вучић је истакао да ОЕБС представља изузетно значајну регионалну безбедносну организацију, која пружа могућност за заједничко суочавање са многобројним постојећим и новим безбедносним изазовима, саопштила је Служба за сарадњу с медијима.

"Веома смо задовољни сарадњом коју остварујемо са Мисијом ОЕБС-а у Србији и сматрамо да је експертска подршка, коју ова Организација пружа нашим институцијама, изузетно значајна. Ценимо и подршку Мисије процесу израде Медијске стратегије", рекао је Вучић и похвалио сарадњу које наше институције остварују са Мисијом ОЕБС-а на Косову и Метохији.

Председник Вучић високо је оценио и сарадњу са ОЕБС-ом и њеном Канцеларијом за демократске институције и људска права (ODIHR) у области унапређења изборног процеса.

У циљу праћења примене препорука и унапређења изборног процеса, Влада Србије је у августу ове године донела одлуку о оснивању Радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом и Канцеларијом за демократске институције и људска права.

Генерални секретар Гремингер је истакао да ОЕБС жели да подржи Србију у консолидацији демократских институција, унапређењу изборног система и јачању медијских слобода.

Током сусрета, саговорници су закључили да Србија активно доприноси стабилности и безбедности, промовише регионалну сарадњу, као и да је снажно посвећена принципима мултилатерализма и остваривању смерница ОЕБС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво