Чиле позвао КиМ на Скупштину Интерпола

Чиле, домаћин годишње Скупштине Интерпола која почиње 15. октобра, у последњи час је одобрио учешће делегације Косова и Метохије на овом скупу, сазнаје РТС.

Чилеанске власти одобриле су учешће делегацији Приштине на Генералној скупштини Интерпола, која се од 15. до 18. октобра одржава у чилеанској престоници, сазнаје РТС.

Прошлогодишњи покушај Приштине да КиМ постане пуноправни члан Интерпола био је неуспешан, јер ова иницијатива није добила потребну већину гласова.

Раније, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је нагласио да од прошле Генералне скупштине Интерпола у Дубаију, на којој није прихваћен тај захтев, није дошло ни до каквих промена које би утицале на промену одлуке о непријему Косова.

Подсетио је и да би евентуални пријем довео до политизације те професионалне полицијске организације, а да би једна од далекосежних последица била и расписивање потерница на основу политичких, а не полицијских критеријума.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво