Екипа Радио Београда задржана шест сати у КПС Јужна Митровица

Екипа Првог програма Радио Београда приведена је у КПС Јужна Митровица и задржана шест сати у притвору. Разлог привођења није познат.

Полиција је зауставила и детаљно претресла службено возило РТС-а.

Мушки део екипе су претресли као криминалце са рукама на аутомобилу и раширеним ногама.

После тога цела екипа је одведена у станицу у Јужној Митровици на саслушање где су им одузети мобилни телефони.

"У станици су нас држали пет-шест сати, без објашњења. Онда сам ја питала да ли сте нас зауставили зато што имамо београдске таблице, а они су ми рекли немојте то више никада да говорите јер радимо свој посао. Ми не знамо зашто. Није нам пријатно, иако морам да истакнем да су људи у самој станици били веома коректни према нама. Јесте то било малтретирање од шест сати. Узели су нам мобилне телефоне, нисмо могли никоме да се јавимо, али су били фер и коректни", испричала је новинарка Радио Београда Наташа Аћимовић.

Тонац Радио Београда Александар Бојовић рекао је да су били везани у колима, а да је полицајац отворио врата и извукао га напоље.

"Тада је кренуо агресивнији део приче. Не знам како да опишем, није стрес, него једноставно неки бес. Зашто, због чега? Ми смо новинари, ми смо ту да извештавамо", казао је Бојовић.

После шест сати пуштена је на слободу уз напомену да треба да се врати у Северну Косовску Митровицу јер није безбедно да иде даље ка Грачаници где су првобитно наумили да крену.

У станици полиције однос према екипи Радио Београда је био коректан.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 05. окт 2019, 11:56) - anonymous [нерегистровани]

Nije korektno

Ma sta je tu korektni,lisiti nekog slobode bez razloga I drzati ga 6 sati...

(субота, 05. окт 2019, 10:01) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Разлог привођења није познат

Ви треба да знате боље да се све ово ради уз одобравање њихових ментора. Земље Квинте траже престанак политичког застрашивања међу Србима на КиМ. То им је изговор.