ОЕБС: Само техничка помоћ, без посматрача избора на КиМ

Мисија ОЕБС-a на Косову неће имати посматрачку улогу на предстојећим изборима на Косову и Метохији, речено је Танјугу у Канцеларији Мисије ОЕБС-a у Приштини за комуникације.

Поводом упозорења председника Србије Александра Вучића да постоји опасност манипулације гласовима који пристижу поштом, у ОЕБС-у наводе да поступак гласања путем поште није у надлежности Мисије током ових избора.

ОЕБС ће, додају, само пружати техничку подршку изборним телима.

"Прихватајући захтев Централне изборне комисије (ЦИК) и у складу са вољом свих заинтересованих страна, Мисија ОЕБС-а на Косову пружа техичке савете општинским изборним комисијама и пружице техничку помоћ бирачким одборима у четири општине на северу на дан избора, 6.октобра. Улога Мисије ОЕБС-а на Косову није да посматра изборе, већ да пружи техничке савете и помоћ", објаснили су у ОЕБС-у за Танјуг.

Мисија ће, како се наводи, распоредити више од 200 својих чланова у четири општине на северу Косова, који ће бити присутни на свим бирачким местима, ради техничке помоћи, додатно особље биће у бирачким центрима.

"Ми ћемо пружати савете на лицу места општинским изборним комисијама и бирачким одборима, и бити на вези са Централном изборном комисијом током изборног процеса. ОЕБС ће на бирачким местима бити присутан током целог изборног дана, укључујући и период током бројања гласова и других поступака, који се спроводе на бирачким местима након гласања", додају у одговору достављеном Танјугу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи